Yüksekova ilçesinin Esendere Beldesi’nde doğan İbrahim Eraslan Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

Pandemi döneminde sosyal medya hesabında çizdiği kara kelam çalışmalarını paylaşan Eraslan, New York metrosunda çekilen bir videoya denk geldikten sonra sokakta insanların portesini çizerek onlara hediye etmeye karar verdi.

D F F

O anları kayıt altına alan Eraslan sosyal medya hesabında paylaşarak kısa sürede takipçi sayısını artırdı.

F F F-3

Hobi olarak yaptığı resimleri, bir süre sonra para kazanabildiği bir işe dönüştüren Eraslan şehirleri dolaşmaya, gittiği mekânlarda tanımadığı insanların resimlerini çizip hediye etmeye başladı.

 İzmir’deki öğrenimi sonrası orda yaşamaya başladığını söyleyen Eraslan ilk olarak yakınlarının portesini çizdiğini aktarıyor.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE BAŞLADIM”

Eraslan sokakta resim çizme yolculuğunu ise şu sözlerle anlatıyor: “Pandemi döneminde herkesin sosyal medya hesabında içerik paylaştığını gördüm. Bende kendi yaptığım çizimleri sosyal medya hesabımda paylaşmaya başladım. Bir iki ay sonra da internette New York metrosunda resim çizen birinin videosuna denk geldim. Daha sonra bunu Türkiye de denemek istedim ve benim yolculuğum böylelikle başladı “ dedi.

“ÇOK SAMİMİ VE GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM”

Sokaktan genellikle olumlu tepkiler aldığını aktaran Eraslan, Videolardan da gördüğünüz gibi çok samimi ve güzel tepkiler alıyorum. Sokakta hiç tanımadığım insanların resmini çizip ‘Merhaba sizin için küçük bir hediye getirdim’ dediğimde o ilk tepkileri beni de çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Sokakta nadir de olsa ‘olumsuz tepkiler de alıyorum’ diyen Eraslan, bunun çoğunluğu kadınların oluşturduğunu ifade etti.

“NADİR DE OLSA OLUMSUZ TEPKİLER ALABİLİYORUM”

“İş esnasında insanların nasıl bir duygu dünyasında olduğunu bilmediğim için bazen çizimi götürdüğümde farklı tepkilerle karşı karşıya kaldığım oluyor. Günümüz Türkiye ‘sinde taciz ve tecavüz olayları arttığı için kadınları çizmekte zorlanabiliyorum, çünkü yanlış anlıyorlar” diye belirtti.

Eraslan işin çok başında olduğunu Afrika veya Roma’daki insanın da resmini çizmek istediğini söyleyerek bir sonraki planının ülkeleri gezmek olduğunu belirtti.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ