YÜKSEKOVA

Yüksekovalı öğretmenlerden büyük başarı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde  Gençlik Merkezi bünyesinde Resim kursu açan Yüksekovalı iki öğretmen kursa katılan öğrencilerin tamamının Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne yerleşmelerini sağladı.

Abone Ol

Gençlik Merkezinde  Resim kursu açan Ümit Yalınkaya ile Doğukan Atmaca  kurslarında resim dersi gören 10 öğrencinin tamamının üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesine yerleşmelerini sağladı.

Gençlik Merkezi Bünyesinde açılan Resim kursunu kayıt yapan 10 öğrenci  7 aylık bir çalışmanın ardından öğretmenlerinin de özverili çabasıyla  girdikleri yetenek sınavında başarılı bir performans sergileyerek hedefledikleri üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerine yerleşti.

Resim Kursu Öğretmeni Ümit Yalınkaya Yaklaşık 2 yıldır resim kursunda ders verdiğini söyledi.

Geçen sene 10 öğrencinin altısını üniversitelerin lisans programına yerleştirdiklerini aktaran Yalınkaya şunları kaydetti:

Bu sene 10 öğrencimizin tamamını Güzel Sanatlar Fakültesine yerleştirdik.Bunun sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Öğrencilerimiz çok hevesli bütün imkanları sonuna kadar kullandı.Emeklerinin karşılığınıda aldılar bunun için çok mutluyuz.Öğrencilerimizin tamamı resim bölümü dışındaki bölümlerden gelerek başvuruda bulundular. Her liseden öğrencimiz var ama Güzel Sanatlar lisesinden çıkışlı hiç öğrencimiz yok. Öğrencilerimizin hepsi bölüm dışı bu alana yönelip bu alanda başarılı oldular.

Bu başarı kolay olmadı

Yalınkaya, kurslar dışında da liselerde bu bölümü okuyan öğrencilerin tamamını yerleştirmek mümkün değil. Bazı sınıflarda yada okullarda öğrencilerin sadece 1 tanesi yerleştirilebiliyor.Biz bir kusr ve 2 öğretmen olarak bunu başarabilmenin sevincini ve gururunu yaşadık. Başarı da öğrencilerin disiplini ve düzeni, bizim kursumuzun disiplini ve düzeni ve kurumumuzun bize katkıları bu başarıda büyük rol oynadı."

Resim Kursu Öğretmeni Doğukan Atmaca ise" Bu sene Kursumuza katılan 10 öğrencimizin tamamı üniversiteyi kazandı. Bu süreç bizim için kolay olmadı.

Öğrencilerimizi yetenek sınavına hazırlarken iki çalışma üzerinde yoğunlaştık. Bir desen üzerine bir de imgesel üzerine. Obje ve kompozisyon çalışmalarıda yürüttük.Bu süreçte güzel bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum".dedi.

Öğrencilerden Nehir Durmaz ise Atatürk Anadolu lisesi eşit ağırlık bölümünden mezunum. hedefim ilk yıldan itiibaren üniversiteye gitmekti.Resim bölümünde Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine yerleştim.Hocalarımızın desteği ve bize karşı güveni sayesinde  7 ay boyunca en güzel şekilde ilerlemeye çalıştık. Hocalarıma bu konuda çok teşekkür ediyorum. Gençlik Merkezine de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum."

Farabi Anadolu Lisesi Eşit Ağırlık mezunu Havvanur Özsönmez ise "Resim bölümünü çok istiyordum.Bu yüzden çalıştım 7 ay boyunca tyt den 800 bin barajına girdim. Ondan sonra yetenek sınavına girdim.Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazandım. Gençlik merkezine geldikten sonra öğretmenlerimin de desteğiyle kazandım." ifadelerini kullandı.