YÜKSEKOVA

Yüksekovalı Rümeysa, Genç yaşında annesi ile birlikte işletme açtı

Yüksekova’da yaşayan 20 yaşındaki Rümeysa Koç, azmiyle gururlandırıyor. Koç genç yaşına rağmen annesi ile birlikte yemek sektöründe işletme açarak yaşıtlarına umut oluyor.

Abone Ol

Yüksekovalı Rümeysa Koç yaptıkları ile çevresine örnek oluyor. Henüz 5 yaşındayken babasını kaybeden genç kız,  kendi ayakları üstünde durmaya erken yaşlarda başladı.  Koç, henüz 16 yaşındayken annesine destek olmak için evde kendi elleri ile tatlı yapıp satmaya başladı. Babasını kaybettikten sonra annesinin kendisine ve 2 kardeşine bakmak için birçok yerde aşçılık yaptığını söyleyen Koç, daha sonra annesi ile birlikte yemek sektöründe işletme açtıklarını aktarıyor.

Anne kız, 6 aydır 'Eftelya’ adında açtıkları Restaurant'da ayrıca Elif Aktaş’a da istihdam sağlıyor. Rümeysa’nın işlettiği Restaurant’da annesi ve Elif ablası her gün 4 çeşit yemek çıkartıyor. Küçük yaşlardan itibaren annesine destek olduğunu aktaran Rümeysa Koç, çevresinden de olumlu tepkiler aldığını belirtiyor.

Koç, “Ben 5 yaşındayken babam hayatını kaybetti. Annem genç yaşta birçok yerde aşçılık yaparak ben ve 2 kardeşime baktı.  Bende ona destek olmak için 16 yaşından itibaren evde tatlı yapıp internet üzerinden satmaya başladım. Şuan 20 yaşındayım. 6 ay önce annemle birlikte “Eftelya” isimli iş yerini açmaya karar verdik. Annem yöresel ev yemeklerini yapıyor. Bende hem iş yerimizi işletiyorum hem de akşamları evde yaptığım tatlıları müşterilere ikram ediyorum. Başta tabii ki zorlandık. Ama anne kız ikimizde birbirimize destek olarak tüm zorlukların üstesinden geldik” dedi.

3 ay içerisinde siparişlerin artması üzerine kendi komşularını da işe aldıklarını söyleyen Koç 3 kadın birlikte dükkanı işletiyoruz. İşe aldığımız Elif abla da çocuklarına bakıyor. Ona da istihdam sağladığımız için çok mutluyum. , Günde 3 veya 4 yemek çıkartıyoruz. Dükkânımız yeni olduğu için henüz çok bilinmiyor. Daha çok sipariş üzerine çalışıyoruz. Tüm Yüksekova halkını da dükkânımıza bekliyoruz” dedi.

Annesine destek olurken okumayı da ihmal etmeyen Rümeysa ayrıca üniversiteyi de açıktan okuyor.  Anne Elif Koç ise kızıyla gurur duyduğunu  belirterek her zaman destekçisi olacağını vurguladı.

İş yerinin iletişim numarası : 0541 792 9005

işyeri adresi : Sobacılar arası evin mini market karşısı kat : 2-Yüksekova