Yüksekova ilçe merkezinden geçen ve ıslah edilerek temizlenen Büyükçay Deresi'nde balık popülasyonu arttı.

Yıllardır çöplük görüntüsü ve kötü kokudan geçilmeyen Büyükçay Deresi, yapılan büyük yatırımlarla sonrası ıslah edilerek modern görünüme kavuşturuldu.

Amsterdam şehrinin içinden geçen kanalları andıran Büyükçay Deresi'nde ıslah çalışmaları sonrası balık popülasyonunda da gözle görülür bir çoğalma yaşanırken,  balıkların yaşam alanına yere atılan çöpler ise tekrar tepkiye neden oldu.

Dere yanında geçen vatandaş güzel görüntünün olduğu fakat böyle canlılıların yaşadığı yere çöp yığınların atılması tam rezalet ve saygısızlıktır diyerek yetkilerin bir an önce çöplerin kaldırılmasını istediler.

1-583

“BALIKLAR VE ÇÖPLER BİR ARADA”

Çöplerin canlılara zarar verdini belirten Cemil Emre, “Burası çok güzel bir yer. Dere içinde balıkların güzel bir şekilde gelip gidiyor ama hemen yanına atılan çöpler ise hem çirkin görüntüler oluşturuyor hem de doğaya kirletiyor . Yetkililerin acilen çöpleri kaldırması gerekiyor” dedi.

Dere3

“BU TAMEMEN REZALET DİYEBİLİRİZ”

Hamit Güler vatandaş ise “Yok böyle bir saygısızlık, balıkların hemen yanına çöpler atılmış. Lütfen böyle dereye sahip çıkalım. Burası hepimizin. Bu çöpler acilen kalkmalı. İnşallah bu balıklar hep böyle güzel kalırlar” İfadelerini kullandı.

Dere2

Editör: Erkan Çobanoğlu