VİYAN ORHAN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

İlçenin Pizok köyünde bulunan TOKİ konutları yolunda ki dere tehlike saçıyor. Her gün yüzlerce aracın ve yayanın geçtiği yolun orta refüjünde bulunan dere kenarında herhangi bir güvenlik  önleminin alınmaması tepkisini çekiyor.

1 kilometrelik yolun orta refüjündeki dere de vatandaşalar kendi imkanlarıyla yaptıkları suni geçitlerle yolun karşı tarafına geçiyor.

“DEFALARCA KEZ DEREYE ÇOCUK DÜŞTÜ”

Geçtiğimiz haftalarda bir sporcunun bisikletiyle düşüp yaralandığını belirten mahalle sakini Ferhat Yiğit isimli vatandaş 3 yıldır derenin açık olduğunu dile getirdi. Yiğit, “Yol üstünde birçok ev bulunuyor vatandaşımız sürekli kullanmak zorunda kalıyor. Herhangi bir yaya geçidi de olmadığı için karşıdan karşıya geçmek için Dere’nin üstüne kendi çabalarımızla suni yollar yaptık.  Bu kanallar yıllar önce açılmış ve bugüne kadar hiçbir önlem alınmadı. Defalarca kez dereye çocuk düştü, biz gördük, çıkardık. Araç sürücüsü kaza yapsa direk derenin içine girecek. Mahalleli olarak yapılacak bir proje ile kapatılmasını veya önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

Editör: Viyan Orhan