Adalet Bakanlığı tarafından çağdaş infaz sistemini geliştirmek ve Yükümlülerin topluma kazandırılmasına destek olmak amacıyla çok sayıda proje hayata geçiriliyor.

Bu projelerden biri de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirildi.

İlçeye bağlı Büyükçiftlik beldesinde bir okulun badana, tadilat ve onarım işleri Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik müdürlüğünde kamu hizmet cezalarını infaz eden yükümlüler tarafından yapıldı.

Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen çalışma ile okul yeni eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.

Yükümlüler okula sıra taşıdı, bakım ve onarımını yaparak okulu temizledi.

 Yüksekova Cumhuriyet savcısı Osman Altıntaş ve Denetimli Serbestlik Müdürü Ceyda Yanıkoğlu Çırak ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan Büyükçiftlik Beldesine giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Vfdsr

Denetimli Serbestlik Müdürü Ceyda Yanıkoğlu Çırak yaptığı açıklamada, Denetimli Serbestlik müdürlüğü tarafından yükümlüleri topluma kazandırmak amacıyla birçok proje yürütüldüğünü söyledi.

Bu kapsamda Büyükçiftlik beldesinde ki okulun bakım, onarım ve sıra taşıma işlemlerinin yürütüldüğünü belirten Çırak şöyle konuştu:

Çocuklarımıza yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum. Topluma güven bireye umut adıyla çıktığımız bu yolda yükümlülerimizi de topluma kazandırmak amacıyla yaptığımız faaliyetlerde devam edecek. Şu an da 16 yükümlümüzle beraber çalışma yapmaktayız. Denetimli Serbestlik müdürlü personeli, İlçe Milli Eğitim şube müdürümüz ve Yüksekova Cumhuriyet Savcımızla beraber bu faaliyeti yürütmekteyiz.” dedi.

Dfhdfgh

Sre5-1

Gdfter5T

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ