Yerel

Şemdinli'de Yükümlüler ve usta öğreticiler köy çocuklarının saç traşını yaptı

Yüksekova Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kapsamındaki yükümlüler ve Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli usta öğreticiler Şemdinli'nin Günyazı (Qelaşk) köyündeki çocukların saç traşını yaptı.

Abone Ol

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği kapsamında denetimli serbestlik bünyesindeki yükümlüler ile Yüksekova Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki usta ğreticiler Şemdinli'nin Günyazı (Qelaşk) köyü İlkokuluna gitti.

yükümlü ve ustaöğreticiler burada 45 öğrencinin saç traşını ve bakımını yaptı.

Denetimli Serbestlik Müdürü Ceyda Yanıkoğlu Çırak yaptığı açıklamada Şemdinli'nin Gün yazı köyü İlkokulunda 45 çocuğa saç traşı yaptıklarını söyledi.

Günyazı ilkokuluna ekip arkadaşları ile beraber geldiklerini belirten Çırak" Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisindeyiz.Yüksekova Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticilerini göndererek hem çocuklarımıza saç traşında bulunuyor, hem kendi yükümlümüz kuaförlük kursunu alarak meslek edindirdik hem de topluma kazandırdık.Şuan da da çocuklarımızın saç traşını yapıyor. Güzel çocuklarımıza umut ışığı projesi kapsamında bu etkinliği yapıyoruz.

Ayrıca Gönüllü İş adamımız Kasım Kaya'ya da  bağışta bulunduğu için ve buradaki çocukların kırtasiye malzemelerini karşıladığı için desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum"

Cumhuriyet  Savcısı Osman Altıntaş ise “Cumhuriyet Başsavcılığı olarak denetimli serbestlik müdürlüğümüz ile birlikte sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik.Şu an Şemdinli ilçesindeki Günyazı Köyü ilkokulundayız.Burada öğrencilerimizin traşları yükümlülerimiz tarafından yapılmakta.Onlara elimizden geldiğince hediyeler veriyoruz.Yeni eğitim ve öğretim yılında onların yanlarında olduğumuzu kendilerine hissettiriyoruz. Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı olarak sosyal sorumluluk projelerinin arkasında olacağız. Öğrencilerimizin daha refah ve daha mutlu bir şekilde öğrenim görmeleri için çalışmalarımız devam ediyor”dedi.

Saç traşının ardından Denetimli Serbestlik Müdürü  Ceyda Yanıkoğlu Çırak ve  Cumhuriyet Savcısı Osman Altıntaş burada yaklaşık 60 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttı.