Geçtiğimiz günlerde evinin önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden YÜTSO meclis Başkanı Timur Sevi bölgeyi yasa boğdu.

Başkanı Timur Sevi'nin 3 gündür devam eden taziyesine yoğun katılım sağlanırken YÜTSO yönetim kurulu Sevi’ye makam odasında anma töreni düzenledi.

I M G 1514

Anma töreninde YÜTSO yönetim kurulu adına YÜTSO Başkanı Salih Özdemir konuştu.

“BU ŞİDETi KINIYORUZ “

12 Temmuz Cuma günü ciğerlerinin bir parçasını kaybettiklerini söyleyen Özdemir,”Değerli meclis başkanımızı Timur Sevi abimizi kaybettik. Biz YÜTSO olarak bu şiddeti, bu cellatlığı kınıyoruz. Timur Sevi başkanımız bunu haketmemişti. Timur başkanımız sadece YÜTSO’nun bir kaybı değildir. Yüksekova’nın bir kaybıdır. Şemdinli’de Derecik’te herkesin Timur Sevi’nin acısını çektiğini biliyoruz”dedi. 
“BU OLAYDA HİÇBİR ALACAK VERECEK MESELESİ YOKTUR”

 Özdemir bu tür olayların yaşanmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Azim ve gayretle çalışacağız. Çünkü toplumumuz bu tür acıları haketmiyor, istemiyor. Timur başkanımızın ölümü ile ilgili çeşitli söylentiler var. Bu olayda hiçbir alacak verecek meselesi yoktur. Eğer bir alacak verecek meselesi olsaydı bütün tüccar arkadaşlarımızla görüşüp bunu hallederdik. Bu tamamen çekememezliktir. Bu olay hepimizi derinden etkilemiştir. Timur başkan bir barış elçisiydi. Başkanımız bir hukuk insanıydı. Timur başkanımız çok yapıcıydı. Herkesin derdine koşan bir abimizdi. Hepinizde biliyorsunuz. Yüksekova, Derecik ve Şemdinli Timur abisini kaybetti. 
Hepiniz şahitsiniz 3 günlük taziyede insan seli oluştu. Burada huzurlarınızda özellikle yurtdışından gelen herkese çok teşekkür ederiz. Burada TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Hakkari Valisi Ali Çelik, siyasi parti temsilcileri ve taziye ye katılım sağlayan herkese YÜTSO olarak teşekkür ederiz. 
YÜTSO olarak kenetleneceğiz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. Değerli Timur başkanımızın ismini yaşatacağız. Başkanımız çizgisinden devam edeceğiz. Yarım kalan her şeyi biz tamamlayacağız. Halkımıza mahcup olamayacağız. Biz Timur Başkanımızdan razıydık Allah’ta ondan razı olsun. Çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun”

59Cf9B14 31A5 440D B395 9Db5501A46Fd

Muhabir: VİYAN ORHAN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ