16 Ekim Çarşamba günü akşam saatlerinde Adana'da İnsan hakları savunucusu ve ekolojist Avukat Şiyar Rişvanoğlu, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tehdit içerikli bir saldırıya uğradı.

Konuya ilişkin Hakkâri, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van Baroları, bir basın açıklaması düzenledi

Yapılan açıklamada, Adana Barosu üyesi Av. Şiar Rişvanoğlu’na ait araca 16.10.2024 tarihinde akşam saatlerinde saldırıda bulunularak zarar verildiği, ayrıca aracın cam sileceğine tehdit ve hakaret içeren mektup bırakıldığı hatırlatıldı.

15 baronun yaptığı ortak açıklamada Adana Barosu tarafından bugün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Konunun vahameti ve avukatlara yönelik şiddet ve tehdit vakalarının artarak devam ettiği gerçeği ortadadır. Bu sebeple, başta savcılık makamı olmak üzere tüm yargı mercilerini yasal süreci etkin bir şekilde yürütmeye, failleri bir an önce bularak hak ettikleri cezayı almaları için gereğini yapmaya davet ediyoruz. Meslektaşımıza ve Adana Barosuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi olarak Adana Barosu ile birlikte hukuksal süreci sonuna kadar takip edeceğimizi ve mesleğimize yönelen her saldırıda meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz” denildi.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ