Yerel

Başkan Aydoğdu Duhok’ta özel gereksinimli bireyleri ziyaret etti 

Hakkari Gençlik Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu Irak Kürt Bölgesel Yönetimine bağlı Duhok vilayetinde özel gereksinimle bireyler ile bir araya geldi.

Abone Ol

MEHMET ÖZKAN - YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Hakkari Van ve Şırnak’ta başlattığı yardım kampanyaları ile adından söz ettiren Hakkari Gençlik Engelliler Derneği bu defa Irak Kürt Bölgesel Yönetimine bağlı Duhok ilinde engelli derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi. 

Duhok Engelliler Derneği Başkanı Nusrettin Boti’yi makamında ziyaret eden Aydoğdu,  Dohuk Vali Vekili Macid Seyit Salih, Dohuk Engelliler ve Aile Sosyal Yardımlaşma Müdürü Dr. Şehzad Hemid'i de ziyaret ederek burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Duhok temaslarına ilişkin yazılı açıklama yapan Hakkari Gençlik Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu,  Hakkari ve Duhok’ta bulunan özel gereksinimli bireyler arasında hizmet köprüsü kurup kardeş dernek olmayı planladıklarını söyledi. 


Aydoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Duhok ve çevresinde bulunan tüm özel gereksinimlü kardeşlerimiz güzel ülkemiz olan Türkiye’i ve Hakkari’mizi gelip görmek ve gezmek istediklerini söylediler. Hakkari’deki özel gereksinimli kardeşlerimizle kardeş dernek olmayı çok istediklerini ve mutlu olacaklarını aktardılar. Duhok ve çevre illerinde bir çok branşta doktor ve diğer sağlık hizmetleri bulamadıkları için Türkiye de gelip hem gezmek hem de tedavi olmak istiyorlar. Hakkari’de her zaman engelli kardeşlerimiz için hizmet yapmaya hazırız. Bize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı Duhok Vali Vekili ve Duhok Engelliler derneği başkan ve yetkililerine Duhok Engelli Aileleri ve Sosyal Yardımlaşma Müdürüme teşekkür ederim”