Büyükçiflik Beldesinde bulunan Jandarma Karakol komutanlığı önünden geçen yol bölgede yaşanan siyasi bir olay nedeniyle güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatılmıştı. 

Beldeye  girişin sağlanabilmesi için Jandarma Karakol Komutanlığının karşısında alternatif bir yol yapıldı.

Belde  sakinleri eski yolun ulaşıma tekrar açılabilmesi için Belediye Başkanı Çiçek’ten destek istedi.

Başkan Çiçek, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ve Hakkari  İl Jandarma Komutanlığına yolun yeniden açılmasıyla ilgili Belde halkının taleplerini iletti.

Başkan Çiçek'in taleplerinin değerlendirilmesiyle yaklaşık 10 yıldan fazla kapalı olan yolun yeniden vatandaşların kullanımına açılması için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda İş makineleri tarafından  yolun üzerinde bulunan bariyerler kaldırılarak yol ulaşıma açıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çiçek yolu kullanan sürücülere de hayırlı olmasını diledi.

Fdewrew

Amacımız Beldemize hizmet etmek

Büyükçiftlik Belediye Başkanı Çayan Çiçek yaptığı açıklamada, Vatandaşların daha iyi şekilde seyahat edebilmeleri için yolu ulaşıma açtıklarını söyledi.

Güvenlik gerekçesiyle yolun yıllardır ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

Bizler de Hakkari valimiz Sayın Ali Çelik Bey'e ve İl Jandarma Komutanımıza kapalı olan yolun açılması yönünde taleplerimizi ilettik. Bu yönde yaptığımız birçok görüşme neticesinde güzel bir sonuca vardık. Şükür ki yaptığımız girişimler sonucu 10 yıldan fazladır kapalı olan yol, yeniden vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Herkes için hayırlı olsun.”ifadelerini kullandı.

Belde sakinleri de yolun tekrar açılmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek Başkan Çiçek'e emeklerinden dolayı teşekkür etti. 

Gfdgadsrt

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ