ULAŞ GÜVEN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Hakkari ve ilçeleri arasında nüfus potansiyeli  ve coğrafik konum olarak stratejik bir konumda olan ve İl olma yolunda ilerleyen Yüksekova’da kötü görüntü oluşturan bu duruma vatandaşlar tepki gösterdi.

Çarşı merkezine Yüksekova Belediyesi tarafından yerleştirilen çöp kutularına rağmen çöp kutularının içi boş etrafı izmarit dolu.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Yüksekova çarşı merkezindeki çöplerin izmaritlerin etrafa gelişigüzel atılmasının çevre kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Bu kötü alışkanlıklardan toplum olarak vazgeçilmesi gerektiğini belirten Çoğaç, şunları kaydetti:

“Yüksekova hepimizin, başka Yüksekova yok. Bu şehre temiz bakmamız, sahip çıkmamız lazım. Bu konuda özellikle bilinçli olmamız lazım.Biz misafirperver bir toplumuz, temiz bir toplumuz. Hangi ara bu hale geldik. Bazı insanların keyfi bir şekilde bu davranışları sergileme isteği var. Bu tutumdan vazgeçmeleri gerekiyor.

Belediye her seferinde temizlemesine rağmen kısa bir süre sonra aynı görüntü oluşuyor. Bu konuda Çukurca, Şemdinli ve Hakkari’yi örnek almamız lazım. Aynı coğrafyanın insanlarıyız ama bizden bu konuda daha bilinçliler. Lütfen İlçemize sahip çıkalım çevremize sahip çıkalım. Bizler bizden sonra gelen nesile örnek olmamız lazım. Bu konuda vatandaşlarımızı daha duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Esnaflarda çevre temizliği konusunda vatandaşları daha duyarlı ve bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı.

Editör: ULAŞ GÜVEN