Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği (Yekdasder) Cilo dağında bulunan İki Yaka Sat Göllerine bir etkinlik düzenledi.

Sabahın erken saatlerinde yola çıkan grub belli bir noktadan sonra 3 buçuk saatlik bir yürüyüşün ardından dağlıca bölgesinde yer alan cilo sat göllerinin bulunduğu bölgeyi gezdi.

Etkinlikte Çekyadan gelen 15 kişilik dağcı grubuyla beraber 3 Bin 400 rakımda bulunan Sat gölleri dağcı gruba tanıtıldı.Ardından bölgede diğer göller şelaleler ve tarihi kaya resimleri dernek tarafından gezdirildi.

Yüksekova'nın coğrafyasına hayran kalan dağcı grubu bölgeye olan gezilerini tekrarlayacaklarını belirtti.

Sadfsafsdzf

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Suat Öztekin,yaptığı açıklamada  Hakkari’nin dağ turizmini tanıtmaya devam ettiklerini söyledi.

18-20 eylül tarihlerinde Ermenistandan gelen dağcı grubunu ağırladıklarını belirten Öztekin, Bu seferde Çekya’dan gelen 15 kişilik dağcı grubunu ağırladık.

23–28 Eylül tarihleri arasında  iki yaka da bulunan Cilo sat göllerini gezdirdik ,Terazın,Karvan ve Momın buzul gölleri ile,Reşko dağı ve Cennet ve Cehennem Vadisine etkinliğimiz olacak.

Bölgede kışın dağ kayağı turizmi içinde rota belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Bu turistlerin gelmesi ile önce turizmi geliştirme ve daha sonra bölge esnafımıza da ekonomik destek sağlamak istiyoruz.. Bizler her zaman bu konuda hassasiyetimizi korumaktayız. Ve Yekdasder spor kulübü olarak turizm'in geliştirmesi konusunda farklı çalışmalar içerisindeyiz.”

Hfdyrty

 Başkan yardımcısı Hakan Zanyar Aykut ise,"Bilindiği üzere  beş seneye yakındır, Yekdasder  Spor Kulübü ve Stigia ortak çalışması ile  Hakkari'nin doğal güzellikleri tanıtma ve Hakkari bölgesini turizm açma yolunda attığımız adımlar yavaş yavaş meyvesini vermektedir, Gerek yurtiçinden gelen   ve  gerek yurtdışından gelen turistler olsun  Hakkari ili ve ilçelerinde  ekonomik noktada, esnaf için büyük bir avantaj oluşturmaktadır.  Ve bugün yurtdışından gelen 15 kişilik  Çekya ekibini 5 günlük programın birinci ayağı olan Sat Göllerin doğasını,  tarihi misyonunu anlattık ve tanıttık, gelen her turist bizlerin güler yüzlülüğünü görerek  ve  Yekdas Rehberliğinde bölgeyi en iyi şekilde anlatarak gelen başka turistler için yol açmaktayız. Hakkari bölgesi Ekoturizm noktasında Türkiye'nin başta gelen yerlerinden biridir. Bizde bu avantajı en iyi şekilde değerlendirerek, bölgenin kalkınması için Yekdasder Spor Kulübü ve Stigia Acentesı olarak elimizi her zaman taşın altına bırakmaktayız ve bu aşamada çalışmalarımız devam etmektedir". ifadelerini kullandı.

Bcxgdsrt-1

Cxvxcgfx

Gdfgdst

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ