Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’a mesaj gönderdi. Demirtaş mesajında, “Dilerim gelişmeler olumlu ilerler ve yakın zamanda görüşebiliriz” dedi.

2016 yılından bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, avukatları aracılığıyla hem Kürtçe hem de Türkçe olarak gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Değerli Neslihan ve Abdullah Başkanlara. Merhaba arkadaşlar, iyi ve moralli olduğunuzu umuyorum. Biz de her zamanki gibi gayet güçlüyüz. Dilerim gelişmeler olumlu ilerler ve yakın zamanda görüşebiliriz. Kendinize iyi bakın, kıymetli ailelerinize ve tüm halkımıza hasretle selam ve sevgilerimizi iletin. Serkeftin."

Demirtaş, Kürtçe mesajında ise şu ifadeleri kullandı: "Ji zindana Edirneyê heyya Behra Wanê silavên xwe yên germ dişinim. Bawerim demek nêzik de emê bi xwe bibînin. Her bijî gele me yê qehreman, her bijî têkoşîna azadî."

Editör: Erkan Çobanoğlu