Van-Hakkari karayolundaki 2 bin 730 rakımlı ‘32 viraj’ olarak bilinen Güzeldere Geçidi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının hayata geçirdiği tünel projesiyle tarih oluyor.

Van-Hakkari karayolundaki virajlı yollarıyla özellikle kışın sürücülerin adeta korkulu rüyası olan Güzeldere Geçidi,yapılan çift tüplü tünel projesiyle daha güvenli hale getiriliyor.

Yıllardır birçok ölümlü trafik kazasının yaşandığı, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu zamanlarda araçların mahsur kaldığı bölgede inşa edilen çift tüplü tünel projesiyle  tünellerden bir tanesinin ulaşıma açılması bekleniyor.

Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Demirhan Erol'un Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası  ziyaretinde Güzeldere tünelinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve yıl sonunda bir tüpün açılacağı bilgisini paylaştı.

Yaklaşık  3 bin 100 metre uzunluğundaki tünelin ulaşıma açılmasıyla  Van Başkale arasındaki yol süresinin  yaklaşık 15 dakika, Van-Hakkâri yol süresinin  yaklaşık 30 dakika ve Van-Yüksekova yol süresinin ise  yaklaşık 40 dakika gibi bir sürede kısalması öngörülüyor.

Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Demirhan Erol, Yeni köprü de yapılan tünel inşaatında da çalışmalarda sona gelindiğini en geç yıl sonuna kadar  tünellerin ulaşıma açılacağını belirtti.

Dzsfrewr5

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ