Hakkari Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kapsamında Hakkari'ye 1 Yan Dal Uzmanı, 37 Uzman Hekim ve 139 Pratisyen Hekim Olmak Üzere Toplam 177 Kadro tahsis Edildi. 

Kadroların dağılımı şu şekilde: 

"1 Acil Tıp Uzmanı, 3 Aile Hekimliği Uzmanı,2 Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, 1 Beyin Cerrahı Uzmanı, 1 Çocuk Cerrahisi Uzmanı, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı, 1 Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı
1 Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı, 2 Genel Cerrahi Uzmanı, 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı,1 Göz Hastalıkları Uzmanı,1 Halk Sağlığı Uzmanı,7 İç Hastalıkları Uzmanı, 2 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı, 1 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, 2 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, 1 Radyoloji Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Tıbbi Biyokimya Uzmanı, 2 Tıbbi, Patoloji Uzmanı, 1 Üroloji Uzmanı, 1 Yoğun Bakım Uzmanı" 

Açıklamanın devamında yapılan kadro tahsislerinin Hakkari ve ilçelerine hayırlar getirmesini temenni edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na teşekkür edildi.

Muhabir: VİYAN ORHAN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ