Yüksekova ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hasar tespiti yapılan okulların bazıları yıkılırken bazıları da güçlendirme programına alındı.

Yıkılan okulların yerine yeni okul inşaatları yükselirken güçlendirilen bir okul ve okul pansiyonu da yeni eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.

Bu kapsamda Yüksekova’da Büyükçiftlik İlk ve Ortaokulu ile Şemsettin Onay Anadolu lisesi pansiyonu güçlendirilerek eğitim ve öğretime hazırlandı.

İlçede inşaatı biten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Anaokulu (TOBB) ile Atatürk Anadolu lisesi ve Halk Eğitim merkezi binası eğitim ve öğretime kazandırıldı.

Aksu köyü İlk ve Ortaokulu, Özel Eğitim Anaokulu ve Farabi Anadolu lisesinin okul inşaatları devam ederken,yatırım programına alınan Fen Lisesinin de yakın zamanda ihale işlemlerinin başlanacağı öğrenildi.

Bunun yanısıra Kadıköy İlk ve Ortaokulu, Mehmetçik İlk ve Ortaokulu,Esendere Beldesi İlk ve Ortaokulu, Hamit Kesici İlk ve Ortaokulu içinde güçlendirme programına alınması için de çalışmalar sürerken,Yüksekova Öğretmen evinin de güçlendirme programına alındığı öğrenildi.

Yaklaşık 80 okulun bulunduğu Yüksekova merkez ve bağlı köylerde 30 bin öğrenci bu sene ders başı yapacak.

Fsre4

Dsaewe4

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ