Yüksekova Halkın Sesi Haber Merkezi

Olay, saat 02.00 sıralarında Biçer Mahallesi Mehmet Sait Caddesi'nde meydana geldi. Caddeden geçen içme suyu şebeke hattı borusu henüz belirlenemeyen nedenle patladı. Patlama sonucu çatlaktan çıkan su, 2 katlı binanın zemin katında bulunan Tan ailesine ait evin, mutfak ve 3 odasına doldu. Evde bulunan elektronik, beyaz eşya, koltuk ve bir çok eşya kullanılamaz hale geldi.

Suları tahliye etmek için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerini aramalarına rağmen herhangi bir görevli ilgilenmediğini belirten aile belediye yetkililerine sitem etti.

Geçen yılda aynı sorunu yaşadıklarını ifade eden Nihayet Tan (66) '' Biz iki yıldır bu sorunu yaşıyoruz evimizin arkasında geçen şebeke suyundan dolayı mağdur oluyoruz. Geçen sene belediye ekiplerine bildirdik ama bize kepçe olmadığını söylediler. Şuan gördüğünüz gibi evimize su basmış bütün eşyalarımız gitti. ne yapacağız bize bir çare bulsunlar'' dedi.

İlgili birimin sorumluları aradıkları halde yardımcı olmadıklarını belirten Sabri Tan ise, ilgili birimden şikayetçi olacaklarını söyledi.

Editör: Viyan Orhan