NEVZAT ALTER / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Yüksekova’da Yeni mahallede oturan Musa Özçük  kırılan el, kol, ayak ,kırık ve çatlaklarını kuru sabun çiğ yumurta ve su ile tedavi ediyor.

Bölgede Kırıkçı Musa olarak bilinen Musa Özçük aynı zamanda hayvanların kırılan kol ve ayaklarını tedavi ediyor. Haftada iki kez bacağı kırılan hayvanların tedavisi için köylere de gidiyor. Genelde eli kolu ayağı kırılan hastalar Yüksekova Yeni mahallede bulunan Musa Özçük’ün evine gidiyor. Kendi evinde hastalarını tedavi eden Musa Özçük her hastayla en az yarım saat ilgilenir ve çay ikramında bulunuyor.

İran Irak ve Türkiye’nin bir çok yerinden Yüksekova’ya gelen  eli kolu kırık hastalar Musa Özçük’ün elinden şifa bularak ayrılıyor.

El kol ayak kırıklarının dışında  bel fıtığı tedavisini de yapan  kırıkçı Musa Özçük hiç kimseden ücret talebinde bulunmadığını söyledi.

Tedavi olan hastalar kullandığı malzemeler için bir destekte bulunduklarını  ifade eden Özçük, şöyle konuştu:  “Bana gelen hastaların yüzde 99 unu tedavi ediyorum. Ancak çok ağır  hastalara kesinlikle bakmıyorum. Bu tür hastaların hastanelerde tedavi olmaları gerekiyor. Ben sadece ufak tefek kırık ve çıkıkları kendi yöntemimle tedavi ediyorum ve kullandığım malzemeler ise su, kuru sabun, çiğ yumurta ve sargı bezidir . Bugüne kadar binlerce hastaları tedavi ettim. Hepsi de şifa buldu. Hiçbirinde bir şikayet duymadım. Bu da beni mutlu etti. İnsanlara bir katkım oluyorsa bundan çok memnuniyet duyarım” dedi. 

Editör: Erkan Çobanoğlu