Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Ebyad, dün Hizbullah'ın da kullandığı mobil çağrı cihazlarında yaşanan eş zamanlı patlamalar hakkında açıklama yaptı. Bakan El Ebyad, açıklamasında, patlamalarda yaşanan can kaybının 12'ye yükseldiğini duyurdu. 

Reuters haber ajanının aktardığına göre, Ebyad, dünkü patlamalarda yaşamını yitirenler arasında iki de çocuğun olduğunu söyledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, yaptığı son açıklamada, patlamalarda dokuz kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 800'e yakın kişinin yaralandığını belirtmişti. Bu açıklamaya göre, yaralılardan 200'ünün durumu ise ağırdı.

'11 KİŞİ ÖLDÜ' HABERLERİ YALANLANMIŞTI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, dün gece yaptığı açıklamada, ölü sayısının 11'e, yaralı sayısının ise 4 bine yükseldiği iddialarını yalanlamıştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Dr. Firas El Ebyad’a atfedilen ve ölü sayısının 11'e, yaralı sayısının da 400’ü ağır olmak üzere 4 bine yükseldiği yönünde yayılan bilgilerin doğru olmadığı, Ebyad’ın herhangi bir medya kuruluşuna bu tür bilgiler vermediği belirtilmişti.

Lübnan Hizbullahı ve Lübnan hükümeti, dün yaşanan patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv'den henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Basına yansıyan haberlerde, İsrail'in dış istihbarat örgütü Mossad'ın patlayan çağrı cihazları Hizbullah'a teslim edilmeden önce cihazların içine patlayıcı yerleştirdiği iddiası dile getirildi.

Kaynak: reutersd