Gündem

Özgür Özel’den ‘yenidoğan çetesi’ çağrısı: Bu işe karışan bütün hastaneleri kamulaştıralım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yenidoğan çetesi nedeniyle bebeklerin yaşamını yitirmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek suçun işlendiği hastanelerin kamulaştırılmasını istedi.

Abone Ol

Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in kentteki 6 aylık icraatlarını anlattığı tanıtım programında konuştu.  

Özel, yenidoğan çetesi nedeniyle bebeklerin yaşamını yitirmesine ilişkin Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Ey Recep Tayyip Erdoğan, senin de torunun var. Senin de evlatların var. Hepimizin yüreği dağlandı. Eğer gerçekten samimiysen bu işe karışan bütün hastaneleri salı günü oy birliğiyle Meclis’te kamulaştıralım" dedi.

"Ey Recep Tayyip Erdoğan, senin de torunun var..."

Yenidoğan çetesi nedeniyle bebeklerin yaşamını yitirmesine ilişkin Erdoğan’a seslenen Özel şöyle konuştu:

“Burada ben haber beklerken haber geldi. Konuya karışmış sayısı daha çok da 9 hastanenin lisanslarını, ruhsatlarını iptal etmişler. Ne olacak biliyor musunuz? Hastane sahibi isim değiştirecek. Yeni isimle ruhsat başvurusu yapılacak. Prosedür takip edilecek. Eski sisteme dönülecek. Ne olacak biliyor musunuz? Bu ruhsat iptal davalarına toplumdaki tansiyon düşünce, idari mahkemede itiraz, yandaşlaştırılmış ya da yandaşken partili bir avukatken hakim yapılmış birisine denk getirilecek, yürütmeyi durdurma talebi uygun görülecek. Aynı ruhsatla bile devam. Buradan sesleniyorum; ey Recep Tayyip Erdoğan, senin de torunun var. Senin de evlatların var. Hepimizin yüreği dağlandı. Eğer gerçekten samimiysen bu işe karışan bütün hastaneleri salı günü oy birliğiyle Meclis’te kamulaştıralım. El mi yaman, bey mi yaman görsünler. Ruhsat iptali demek ben bizimkileri biraz göz ucundan, gözünüzün önünden çekiyorum sonra onların işini hallederiz demektir. Bunu en net şekilde ifade etmek istiyorum."