Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Önümüzdeki hafta yeni haberlerimiz olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bakanlığımızın bütçesinin yüzde 60’ını ihracatçılarımıza hibe ediyoruz" dedi. Bolat, önümüzdeki hafta yeni haberler de vereceğini söyledi.

Abone Ol

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Merter Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin (MESİAD) 30. yılına özel bu yıl ilk kez düzenlediği "MESİAD 30. Yıl Merter'e Değer Katanlar Ödül Töreni"nde konuştu.

Bolat, "Küresel çapta son 1 yıldır büyük daralma var. Dünyada yaşanan enflasyonla mücadele programları Türkiye’de de uygulanıyor. İç talepteki daralma nedeniyle yavaşlama olabilir, bu geçici bir dalgalanmadır. Çok yakında yeniden atağa geçilecektir. 90’lı yıllarda 2-3 senede bir krizler yaşandı. Morali sakın bozmayalım, satışlarımızı artırma, yeni pazarlar bulma arayışında olalım. Ticaret Bakanlığı olarak her zaman yanınızdayız. Ülkemizin ihracata dayalı kalkınması için mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.

'REESKONT KREDİSİNİN GÜNLÜK LİMİTİNİ 3 MİLYARA ÇIKARDIK'

İhracatçılara verilen desteklerden de söz eden Bolat, "Hükümet olarak ihracatçılarımıza bakanlığımızın bütçesinin yüzde 60’ını hibe ediyoruz. İhracat yapanların kurumlar vergisi yüzde 5 daha az. Reeskont kredisinin günlük limitini 10 kat artırıp 3 milyara çıkardık, önümüzdeki hafta yeni haberlerimiz olacak. Reeskont kredilerinde öncelik istihdam yoğunluklu sektörler olacak. Yurtdışı fuarlara katılımda desteklerimiz devam ediyor" diye konuştu.