Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Müteşebbis Heyet Başkanlığının sorumluluğu altında yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi alanına ait yol, yağmursuyu, içmesuyu, atıksu, telekom, ENH ve YG-AG elektrik şebekesi alt yapısı ihale edilecek.

Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapılması beklenen ihale tarihi 19.09.2024 olarak belirlendi.

İhalenin yapılmasıyla beraber noter tarafından tescillenmesinin ardından en geç 5 gün içerisinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacak.
İhalenin sonuçlanmasıyla çalışmalara başlanacak bölgede 15.12.2026 tarihinde işin tesliminin yapılması öngörülüyor.

Konuyla ilgili Yüksekova Halkın Sesi'ne açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan vekili Ali Çelik, Organize Sanayi Bölgesinin 2024 yılı itibariyle  alt yapı sürecinin başladığını söyledi.

Yüksekova ilçesine bağlı Kerem Zeydan mahallesi sınırları içerisinde 145 hektar  alanın hazine tapu tescili yapıldığını ve  yer seçiminin belirlendiğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

“Zemin etüt çalışmaları, İmar Planı, Altyapı uygulama projeleri, keşif ve metraj bedelleri hazırlanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderildi. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırım programına alınarak  OSB Altyapı işleri ihale edilerek yapımına başlanılacak. Çevre dostu ve yeşil enerjiden faydalanan karma bir OSB olacak. Bu OSB ile yatırımcıları Hakkari'ye çekmeyi amaçlıyoruz. İnşallah bu yatırım Hakkari'ye ve Yüksekova'ya katma değer sunacak.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ