VİYAN ORHAN – BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ 

YÜKSEKOVA – Yüksekova’da aile danışmanlığı yapan Behice Baysal, yeni adresine taşındı. Çalışmaları ile takdir toplayan Baysal, yeni adresine misafirlerini bekliyor.

2006’dan beri eğitim sektöründe olduğunu kaydeden Baysal, “ İktisadi idari bilim fakültesi mezunuyum.  2016 yılında tekrar üniversite sınavına hazırlandım ve sosyoloji bölümüne yerleştim.  2017 yılında psikoloji yüksek lisansımı tamamladım. Aile danışmanlığı, çift terapisi, çocuk ve ergen terapisi, sınav yargısıyla başa çıkma yöntemleri eğitimlerimi tamamladım. Bunun gibi birçok tamamladığım eğitim dalı var. Dolayısıyla 2015’ten beridir hem aile danışmanlığı hem de çocuk gelişim ve eğitim çalışmalarında bulunuyorum” dedi.

2021 yılından itibaren Yüksekova’da Simurg Danışmanlık adı altında aile danışmanı olarak çalıştığını kaydeden Baysal, “Şuan çocuk, ergen ve ailelerle çalışıyorum. Bireysel danışmanlıkta bireyin kendini ve benliğini nasıl bulacağı, iç motivasyonu nasıl sağlayacağı konusunda yardımcı oluyoruz. Aile danışmanlığında karı koca ilişkileri, anne ve babanın çocukla ilişkisi üzerine çalışmalar yapıyoruz. Eğitim kısmında özellikle öğrencilerin okula adaptasyon, çocuğun dikkat ve odaklanma problemi, çocukla ebeveyni arasındaki ilişki üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bunun dışında bireysel danışmanlık da veriyorum. Herkesi bizimle tanışmaya bir çayımızı içmeye bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Baysal, Cengiz Topel Caddesi Murat Dara Office 4’ncü kattaki ofislerine herkesi beklediklerini kaydetti.