Hakkari ile Yüksekova arasında kalan Cennet Cehennem Vadisi eşsiz manzarasıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. 

Karlıova Turizm tarafından düzenlenen turlar kapsamında  kente gelen 40 kişilik ekip bölgedeki doğal güzellikleri görme imkanı buldu.

Bir yanda rengarenk açan çiçekler, diğer yanda metrelerce kar ve karların erimesiyle oluşan akarsuyun bulunduğu vadide doğa yürüyüşü yapan ziyaretçiler, Türkiye'nin en büyük vadi buzulunun bulunduğu bölgeye çıktı. Doğaseverler yürüyüş yaparak günün keyfini çıkardı.

40 kişiyi ağırladıklarını belirten Erdinç Düzen, “Yüksekova'dan 40 kişilik ekiple Cilo Dağları’nın eteklerindeki  Cennet ve Cehennem Vadisi bölgesine geldik. Yaz ortasında burayı kartpostallık görüntülerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Doğası 4 mevsimde insanı kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Acente olarak bölgemizin tanınması için güzel projelerle yola devam ediyoruz. Yurt dışından ve yurt içinden  Ankara'da izmir'den, istanbul'dan doğaseverler buraya geliyor. Hem doğamızı görüyolar,  hem de esnafımıza can damarı oluyor.  Bölgemiz mühtiş bir doğa sahip olması nedeniyle buranın turizme açılmasını istiyoruz. Doğası ve enerjisi müthiş bir yerdir ”dedi.

Doğa fotoğrafçısı Esat Kamuk ise “ Bu eşsiz yeri görmek muhteşem bir duygu, harika bir doğal güzelliğe sahip. Şu an Cilo Dağları’nın eteklerinde doğayı fotoğraflıyorum. Doğa fotoğrafçıları için dört mevsimi bir arada çekme fırsatı sunuyor. Burası yaz ile kışın bir arada yaşandığı kartpostallık bir yer. Tüm doğa severleri burayı görmeye davet ediyorum. Tek isteğimiz bu güzel doğanın kirletilmemesidir. Çünkü Cilo hepimizin” ifadelerini kullandı.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ