Milli Park" ilan edilen Yüksekova'da bulunan İki yaka Dağları'ndaki 3 bin 400 rakımlı Cilo Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri turistlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Filistin’den Türkiye’ye gezmek için gelen dağcı Marva Dkaidek (35), Hakkari bölgesinde tur rehberliği yapan İslam Gürdal’ın misafiri oldu.

Dkaidek ilçeye 3 bin 400 rakımlı Cilo Dağları'ndaki Sat Buzul Göllerini görmek için geldi.  

Daha öncede birçok dağa tırmanan dağcı Dkaidek Sat buzul göllerine hayran kaldığını belirtti.

Rehber İslam Gürdal öncülüğünde Sat Göllerini gezen Dkaidek, duygularını şu sözlerle aktardı: “Burada olmaktan çok mutluyum. Filistin ve buranın kültürü benzer kültürler. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Buraya daha öncede geldim. İlk geldiğimde Reşko Dağına tırmandım. Geldiğimde kış olduğu için çok yeri gezme fırsatım olmamıştı. Bu yüzden buraya bir daha geldim ve birçok yer gezmeyi planlıyorum” dedi.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE BÖLGEYİ TANITACAĞIZ.”

Her hafta ilçeye gelen turistlere bölgeyi tanıtan Rehber İslam Gürdal, “ Marva ile bir arkadaş sayesinde bir araya geldik. Bugün Sat göllerine bir gezi düzenledik. Burayı çok beğendi. Bunun yanı sıra özellikle Yüksekova insanının çok iyi olduğunu söylüyor.  Elimizden geldiğince bölgeyi tanıtacağız. Bize gelen her turisti gezdirecek, memleketimizin güzelliklerini tanıtacağız” ifadelerini kullandı

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ