Yüksekova’da Kültür Sanat Sokağı ve Eski Cezaevi kavşağında yer altı çalışmaları kapsamında Belediye ve VEDAŞ  ekiplerinin kazı çalışması devam ediyor. 45 gündür çalışmların aralıklı devam etmesi bölgedeki esnaf mağdur etti.

Kazılan hendekler ve oluşan toz ile çamur nedeniyle müşteri kaybı yaşadıklarını kaydeden esnaf, yetkililerinden çalışmaların hızlandırılmasını istiyor. Konuya ilişkin esnafı ziyaret eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve yönetimi yetkililere çağrıda bulundu.

2-538
Özdemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Kırk beş gündür hepimiz bu sokaklardan geçiyoruz. Esnaf artık iş yapamaz hale geldi yazıktır, günahtır. Bu insanlar kira ödüyor, Vergi veriyor, SGK primleri yatırıyor, Çalışanların ücretlerini ödüyor. Bu mağduriyetin giderilmesi konusunda burada toplandık. Bu işin Kırkbeş gün sürecin devam etmemesi lazım bütün yetkililere çağrımızdır bu esnafın mağduriyetin giderilmesi için sesleniyoruz.” Dedi.

1-599

“GECE SAATLERİNDE ÇALIŞILABİLİR”
Gever İş Merkezi’nde esnaflık yapan Fahri Tekçi isimli vatandaş, “Biz yapılan hizmetten şikâyetçi değiliz. Ama hizmet yapıldığı zaman belli bir plan yapılması lazımdı. Bu çalışmalar esnafı mağdur etmemesi için en kısa sürede tamamlanması lazımdı. Gece saatlerinde çalışmalar devam edilebilirdi.. Dükkânlarımızın önü kazılmış her yer toz çamur. Esnaf olarak çalışamıyoruz” şeklinde konuştu.

Yol Kazıma Alt Yapı1

“100 BİN TL KİRA ÖDÜYORUM İŞYERİME GİREMİYORUM”
İşletmesinin önünde kazı çalışması yapılan Esnaf Turan Altan ise, “Şuan kimse bizim kadar sıkıntı çekmiyor. Burada ayda 100 bin TL Kira ödüyorum. Mağduriyetimi kimse karşılamıyorsa sıkıntılarımız için bir an önce yetkililerden çözüm bekliyoruz. Esnaf olarak çamurdan, tozdan işyerimi açamaz durumdayız. Bu çalışmalardan ötürü işyerime müşteriler giremiyor. Neden yazın bu işler yapılmamakta sonbahar ve kış aylarına bırakılıyor” ifadelerini kullandı.Çamur Yol

Yol Kazıma Alt Yapı

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ