Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın girişimleriyle ilçenin İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Hilton Otelde alanında uzman isimler ilçede bulunan kuaför ve güzellik uzmanlarına eğitim verdi.  Katılımcılara 12 uzman tarafından cilt ve saç bakımı, türban tasarımı, saç tasarımıı, makyaj dallarında eğitim verildi.

4-313

İlçede bulunan kuaför ve güzellik uzmanlarına yönelik düzenlenen eğitime destek verdiklerini kaydeden Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “Güzellik sektöründe uzmanlarla bir araya geldik.  Burada çalışan güzellik uzanmalarına ve kuaförlerine eğitim tarzında bir seminer düzenledik. Akşamda bir ödül törenimiz olacaktır. İlçemize misafir olarak gelen güzellik uzmanları ödül törenine katılacak.  Onları ağırlamaktan mutluyuz. Eğitimin çok verimli geçtiğine inanıyorum. Amacımız esnafımıza destek olmak adına bu tür aktiviteleri düzenlemek” dedi.

5-221

Yüksekova’ya ilk kez geldiğini belirten Gold  Tainer eğitmeni Aysun Özdemir ilçede iklim şartlarından kaynaklı cilt üzerinde oluşan problemlerin çözümü ile ,katılımcılara bilgi verdi. Özdemir, “Burada  deri ve deri üstünde oluşabilecek tüm problemleri ile alakalı kendi ürettiğimiz  Gold  Tainer ürünleri ile bir tanıtım yapıyoruz. İlçede en çok leke probleminden, egzamadan, ve mantar türlerinden bahsedildi. Bunlarla alakalı bu bölgede bir çalışmamız olacak” şeklinde konuştu.  

4-313

Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.

7-137

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ