Hakkâri’nin  Yüksekova  ilçesinde salep ve safran denemesi yapıldı. Çiftçilik yapan Kerim Erişmiş, Marmara Birliğinden getirdiği salep ve Safran yumrularını bahçesinde 1 dönümlük arazide toprakla buluşturdu.  Üretim yerini ziyaret eden Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın ve Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Emin Yiğit, üreticinin girişimini yerinde inceledi. 

2-510

“OVAMIZ DAHA DA GELİŞECEK”

Ürünlerin ilçenin katma değerini yükselteceğini söyleyen Kaymakam Mustafa Akın, Tarım Müdürlüğümüz ve Ziraat Odamızın öncülüğünde ilçemiz de  katma değeri yüksek ürünleri yetiştirme politikasının ayağı olarak bugün salep ve safran ekimi gerçekleştirilecek. İnşallah gelecek sene Mayıs ayında hasadını alacağız. İlçemizde  Bu gibi katma değeri yüksek ürünlerin ekilmesi çok güzel. İlçemiz, ovamız daha da gelişecek. İnşallah başarılı oluruz” dedi. 

 Salebi ilk olarak internetten araştıran Çiftçi Kerim Erişmiş, daha sonra Üniversitede eğitim alarak  nasıl ekileceğini öğrendiğini aktardı.

5-240

“SONDAJ SAYESİNDE MAHALLEMİZDE BELKİ 10-15 KİŞİ DAHA SALEP VE SAFRAN EKECEK”

Erişmiş, “Eğitim sonrası sertifika aldım. Daha sonra salep ve safran yumrularını satın alarak Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğünü ’nün girişimleriyle 1 dönümlük arazimde deneme olarak ektim. Bugünde ekime Kaymakamımızda eşlik etti. Kendileri de bize sulama için sondaj sözü verdi. İnşallah sondajı da en kısa zamanda yapacaklar. Sondaj sayesinde mahallemizde belki 10-15 kişi daha salep ve safran ekerek ilçemizin katma değerini yükseltir” şeklinde konuştu.  

4-337

“EKONOMİ GİRDİSİ YÜKSEK ÜRÜNLERİ İLÇEMİZDE YETİŞTİRECEĞİZ”

Çiftçi Kerim Erişmiş’e destek amaçlı ekime katıldığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen ise, Çiftçimiz bize gelerek safran ve salep yetiştiriciliği eğitimi aldığını söyleyerek destek istedi. Bizde işleyişi kendisine anlatarak İlçe Tarım Müdürlüğünden destek istedik. Kendileri de sağ olsun destek oldu. Bugünde sayın kaymakamımız ve il ile ilçe tarım müdürlüğü ekiplerimizle 1 dönümlük arazide salep ve safran ekimi gerçekleştirdik. Bizim gayemiz ekonomi girdisi yüksek olan ürünleri ilçemizde yetiştirmektir” ifadelerine yer verdi.

1-564

3-429

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ