Yüksekova’da Güngör mahallesinde bulunan bazı sokaklarda çöp hizmeti  sağlık, çocuk parkı gibi hizmetlerin olmamasına mahalleli tepki gösterdi.

Yaklaşık 30 yıldır kendi mahallelerine bir tek çöp konteynerinin bırakılmadığını belirten mahalleli duruma isyan etti.

Ö1-10

Yaklaşık 100 hanenin bulunduğu 920, 940,923,ve 924 nolu sokaklarda yıllardır hiçbir hizmetin verilmediğini anlatan mahalleli yaz kış bunun sıkıntısını yaşadıklarını ifade etti.

Güngör  mahallesi sakinlerinden Pervin Atılgan, mahallelerinde yıllardır ne bir sağlık ocağı ne bir okul, ne bir çöp konteyneri ne de doğru düzgün bir yol olduğunu söyledi.

30 yıldır mahallelerinde bir tane çöp konteyneri olmadığını belirten Atılgan” çevre yoluna çok yakınız hemen hemen.2024 yılındayız ve hala bizler çöplerimizi bırakabileceğimiz bir çöp konteynerimiz yok.

Bizlerde vergimizi ödüyoruz. Bizler niye bu haklardan mahrumuz.Sadece kendi sokağımızda 7 ev var ve hiçbir çöp konteynerimiz yok. Çöplerimizi yerlere atmak zorunda kalıyoruz.

Çocuklarımızı böyle bir ortamda büyütmek istemiyoruz.Vatandaş olarak bizim hakkımız neyse o bize verilsin.

Seçim döneminde kapı kapı oy isteyen Belediye Başkanlarımız ve muhtarlarımız bize bu konuda yardımcı olacaklarını söyledi. Ama hiçbir şey yapılmadı. Şimdi icraat istiyoruz.” 

Ö3

Güngör Mahallesi Sakini Atiye Demir ise” Mahallelerinde Ne yol ne park ne de sağlık ocağı ne de okul var

Çocuklarımız karda kışta okula giderken çok zorluk çekiyor. Çoğumuz araç tutacak durumda değiliz çocuklarımız için.Mahallemizde yıllardır çöp kutusu yok bunun sıkıntısını çok çekiyoruz.” dedi.

Ö2-1

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ