Alerjik bünyeye sahip olanlar, solunum yolları rahatsızlıkları bulunanlar, yaşlı ve çocuklar için polenler önemli sağlık sorunlarına yol açıyor.

İlçede hemen hemen her mahallede yoğun olarak bulunan kavak ağaçlarından yayılan polenler vatandaşları rahatsız ediyor.

İmkanı olan vatandaşlar ağaçları kendisi kesiyor.Olmayanlar da belediyeden destek istiyor.

Yeni Mahalle'de ise kavak ağaçlarının yaydığı polenden dolayı mahalle halkı dışarı rahat çıkamıyor.

Mahalle muhtarı Taner Ataş kavak ağaçlarının kesimi konusunda mahalleliyi bilgilendiriyor.

Vxzdr R

Ataş yaptığı açıklamada ilçenin özellikle bahar aylarında en önemli sorunlarından bir tanesinin kavak ağaçlarında oluşan polenler olduğunu söyledi.

Bu konuda kendilerine günde an az 30 şikayetin geldiğini aktaran Ataş şunları kaydetti:

"Vatandaşlar bu konuda çok mağduriyet yaşıyor, dışarı çıkamıyor. Özellikle astım hastaları çok etkileniyor.Polenler çocuklarda  göz şişmesi burun tıkanıklıklarına neden oluyor.

Muhtarlığımız ve belediyenin desteğiyle biz bunu halkımıza duyurduk. Hatta bu duyurularımızı sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz.Mahalle sakinlerinin belediyeye bir dilekçe vermeleri durumunda ağaçların güvenli bir şekilde belediye tarafından kesileceğini biz söylüyoruz.Ama maalesef halkımız bu konuda duyarsız.Biz bu konuda biraz duyarlı olsak astım hastalarımızda sokağa rahat çıkabilecek.Çocuklarımız dışarı çıktığı zaman bu hastalıklar yaşanmayacak.Kavak ağaçlarının bir faydası yok. Kesildiği takdirde mahallenin temiz bir havaya kavuşacağını defalarca söylüyoruz.

Yüksekova Belediyesi'ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bir dilekçe yazıldığı takdirde ekipler ağaçları hemen kesecektir” ifadelerini kullandı.