Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan ihale sonucu  Yüksekova’ya doğalgaz boru hatları 2022 yılında döşenmeye başladı. İki sene önce başlatılan 38 kilometrelik projenin hala tamamlanmadı.

Geçen sene yetkililerin, Yüksekova’ya Eylül ayında doğalgaz geleceği bilgisini vermesi üzerine kentte yaşayan vatandaşlar evlerine kombi ve doğalgaz tesisatı döşemeye başladı.

Doğalgaz1

Yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle ilçeye doğalgazın verilmemesi üzerine vatandaşlar kombi tesisatı almaktan vazgeçiyor.

Satışların geçen seneye oranla düştüğünü aktaran doğalgaz tesisat satıcısı Yasin Kiraz, “Geçen sene vali beyin doğalgaz açıklamasından sonra vatandaş umutlandı. Doğalgazın buraya gelmesi çok iyi olur. Kombi fiyatları her sene artıyor. Geçen yıl kombiyi 15 bin liraya sattıysak bu sene 30 bin liraya satıyoruz. İlçemiz ne kadar erken doğalgaz gelirse vatandaşımız için o kadar faydalı olur. Özellikle kışın çok zorluk çekiyoruz. Dumandan dolayı nefes alamıyoruz. Doğalgazın biran önce gelmesini istiyoruz” dedi.

Doğalgaz2

İlçenin Cengiz Topel Caddesi’ne stant kuran Kombi yetkili satış temsilcisi Cesim Geylani ise, ”İlçemize şuanda gaz gelmediği halde kombi veya tesisat döşemesi için vatandaştan talep alıyoruz. Fiyatlar günden güne artıyor. Valiliğin açıklaması sonrası vatandaşlar doğalgazın gelmesini bekliyor ve evlerine şimdiden kombi alıyor. Bizlerde burada stant kurarak hem vatandaşı bilinçlendiriyoruz, hem de markamızı tanıtıyoruz. Geçen seneki kurulum fiyatı ile bu sene ki fiyatlar arasında fark var. Her geçen gün fiyatlar artıyor. Vatandaşlar ne kadar erken tesisatı hazırlarsa o kadar iyi olur. Umarım doğalgaz ilçeye biran önce gelir” şeklinde konuştu.

5-217

4-309

3-391