VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Olay Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Oğlaklı  (Meleyan ) köyünde  7 yıl önce meydana geldi. 

Esra Yücel 2016 yılında dışarı çıktığında Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler tarafından istismara uğradı. Akabinde intihar eden Yücel’in 7 yıldır süren davası halen devam ediyor. En son 17 Temmuz 2023 tarihinde 9’uncu duruşması görülen dava 3 Kasım 2023 tarihine ertelenmişti.

Dava dosyasına ilişkin yaşanan gelişmeleri takip eden Yukader Derneği, Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Kasım Cuma günü görülecek olan davaya katılım çağrısında bulundu.

Dernek Adına Konuşan Eylem Dağcı, “Yüksekova Kadın Derneği olarak Esra Yücel davasını başından beri takip ediyoruz. Bildiğiniz üzere Esra Yücel 3 erkek kuzeni tarafından istismara uğradı. Esra’ya bunu yapanlar maalesef hâlâ serbest.

Esra ve ailesi adına,  bu davayı takip edenler için hatta bu ülkede yaşayan çocuklara aydınlık bir gelecek için faillerin bir an önce yakalanıp adaletin sağlanmasını temenni ediyoruz. Yargının bağımsız ve adil kararlar alacağına dair umudumuz diridir. 

3 Kasımda görülecek olan duruşmaya herkesin katılmasını ve Esra'nın davasını sahiplenmesini istiyoruz. Buradan bütün sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz  Esra yalnız değildir ve biz adalet istiyoruz. Esra Yücel davası bütün susmuş veya susturulmuş, korkmuş ve korkutulmuş kız çocuklarının ve kadınların sesidir ve onlara cesaret vermiştir. 

Esra hayatını kaybetmiş olsa da adalet sağlanıncaya kadar onun sesi olmaya devam edeceğiz. Her ne kadar bizleri korkutmaya, yıldırmaya çalışanlar olmuş olsa da şunu bir kez daha belirtelim: Bizler korkmuyoruz , susmuyoruz ve itaat etmiyoruz. Yukader olarak bütün kadın ve kız çocuklarının sesi olmaya ve dayanışma ağlarını örmeye devam edeceğiz" dedi.