YÜTSO ve DAKA işbirliğinde Yüksekova’da kadın girişimcilere 3 uzaman eğitmen tarafından Proje Yönetim Eğitimi veriliyor. 4 gün sürecek eğitim YÜTSO’nun hizmet binasında gerçekleştiriliyor. 

Bu eğitim ile birlikte katılımcılara  projelerde ekip lideri olarak görev alan kişilere projelerde, kapsam, süre, maliyet ve kalite alanlarında hedeflere ulaşmak için yapılması gerekenleri uygulamalar yoluyla öğretilecektir.

1-558

Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara, Katılım Belgesi verilip sonraki süreçte proje hazırlayan bireylere DAKA tarafından ücretsiz danışmanlık sağlanacaktır.

 Eğitmenler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnnovan Girişimcilik Merkezi’nde uzman: Feridun Bişar, Rümeysa Ruken Polat, Sümeyya Şevin Polat tarafından veriliyor.

Salih Özdemir

Eğitim süreci ile ilgili bilgi veren Eğitmen Feridun Bişar, eğitimde bireylerin proje hazırlama becerileri geliştirmeyi hedeflediklerini ve uygulamalı gerçekleşecek eğitimde proje tanımı, proje fikri belirleme, proje hazırlamada dikkat edilmesi gerekenler, adım adım proje yazma aşamaları, faaliyet planı oluşturma, bütçe hazırlama, hibe ve fon kaynakları bilgilendirmesi başlıklarında oturumlar düzenleneceklerini aktardı.

  Ayrıca katılımcıların gruplar halinde adım adım uygulamalı şekilde birer proje hazırlamaları sağlanacağını aktardı.

“FARKINDALIK ÇALIŞMALARININ YAPILMASINI ODA OLARAK ÖNEMSİYORUZ”

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, oda olarak öncelikli hedeflerinin üyeleri daha sonra  şehrin bütününe hizmet etmek olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Yüksekova, Şemdinli, Derecik ilçelerinin gelişmesine katkı sunacak her türlü olumlu faaliyetin içinde bizzat yer almaya çabalıyoruz. Oda olarak bölgedeki diğer kurum ve kuruluşlara iyi ilişkiler için olup işbirliklerine her zaman açığız. Bu günde DAKA işbirliği ile odamızda kadın girişimcilere yönelik proje yönetim eğitimini başlatmış bulunmayız. Yüksekova, Şemdinli, Derecik ilçelerinde kadın girişimciliğinin arttırılması ve bu konuda farkındalık çalışmalarının yapılmasını oda olarak önemsiyoruz. İlçemiz genç nüfus oranın fazla olduğu bir yerdir. Bu genç nüfusu içerisinde kadınların oranı da fazladır. İşgücü piyasasında bölgemizde kadınların yeri çok azdır. Girişimcilik ruhunun hâkim olduğu ilçemizde aktif faaliyete geçilmesi için yol gösterici etmenler olmalıdır. Odamızın 2024-2028 yılarını kapsayan stratejik planımızın hedefleri arasında da kadın girişimciliğinin ve istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılması hedefiyle doğru orantılı olarak DAKA ile birlikte bugün bunun adımını proje eğitimiyle atmış bulunmaktayız. Ben şimdiden hocalarımıza sunacakları katkı için yönetimim ve oda meclisim adına teşekkür eder, bütün katılımcılar için verimli ve sonuçlarının güzel projelere dayanacağı bir eğitim olmasını diliyorum. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansıyla da bu tür işbirliklerinizin devam edeceğini belirtir, Eğitiminin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi. 

Man1-133

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ