Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Yüksekova ilçe merkezinde yağış ve soğuk hava etkili olurken ilçenin yüksek kesimlerinde ise kar yağışı etkili oldu.

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü (YEKDASDER) 10 kişilik ekip Türkiye’nin 2’nci yüksek noktası olan 4 bin 135 rakımlı Cilo-Reşko-Uluduruk’a tırmanış gerçekleştirmek için 18 Eylülde yola çıktı.

2 gün süren yolculuğun ardından sabah saatlerinde tırmanışa geçen dağcılar, yılın ilk karına ve fırtınaya denk geldi.

Ekip yaklaşık 5 saat süren zorlu tırmanışın ardında 20 bin yıllık buzulların yer aldığı Cilo-Reşko-Uluduruk’a zirve yapmayı başardı.

Yekdasder Spor Kulübü ve Stigia Turizmin ortaklığı ile zirve tırmanışını gerçekleştiren ekip yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yurt dışından Ağrı Dağı Turları ile gelen Ermenistan grubu 18-20 Eylül 2024 tarihinde  Reşko Cilo Zirve faaliyetini gerçekleştirdik. Bu zorlu tırmanışta  rehberimiz Beşir Tertemiz'i gönülden tebrik ederiz. Hava koşullarının çok zor olduğu bu tırmanışta yağmur, dolu ve tipi ile mücadele eden ekibimiz zirve yapmayı  başardı.  Hakkâri dağ turizmini geliştirme konusunda üzerimize düşeni yapmaktayız. Yabancı  Ekiplerimiz gelmeye devam edecek. Ve bizde Hakkâri’mizin doğasını tanıtmaya devam edeceğiz”.  

Dağcı Kar