Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Naciye ve Mikail Erekli çifti kan uyuşmazlığından kaynaklı 7 çocuğundan 4’ü engelli olarak dünyaya geldi. Çocuklarından bedensel ve zihinsel engelli olan Fatma(27) yatağa bağlı halde yaşarken yine zihinsel engelli olan Feyruz (34), Şiyar(32) ile Hasan (38) ise gezip, dolaşabiliyor.

Naiyeerekli 4 Engelli Çocuğu 2

Çocuklarına bebek gibi bakan Aile, onların beslenme, temizlik gibi her türlü ihtiyacını özveri ile karşılıyor.

Zamanının büyük bölümünü engelli çocukları ile geçiren, onları yanından ayırmayan Erekli çifti, yaşadığı bütün olumsuzluklara ve zorluklara rağmen onları sevgiyle ve şefkatle büyütmeye çalışıyorlar.

Naiyeerekli 4 Engelli Çocuğu

“GÜNÜMÜZÜN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ ÇOCUKLARIMIZIN BAKIMIYLA GEÇİRİYORUZ”

Anne Naciye Erekli, eşinin de desteğiyle çocuklarının her türlü ihtiyacını karşıladığını, ifade ederek bütün hayatını çocuklarına adadığını belirtti.

Naiyeerekli 4 Engelli Çocuğu 1

Anne Erekli, "İlk oğlum doğduğunda ve hastalığını öğrenince üzüldüm. Doktora götürdüğümüzde kan uyuşmazlığından kaynaklandığını söylediler. Bir umut İstanbul'a, Ankara'ya hastaneye götürdük. Doktorlar çare bulmadılar. Çok üzüldüm. O üzüntü anlatılmaz. Ama çocuklarımdan hiçbir zaman vazgeçmeyi düşünmedim. Tüm hayatımı onlara adadım. 38 yıldır eşimle birlikte çocuklarıma gözüm gibi bakıyorum. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Elbette sıkıntılı anlarımız oluyor. Çocuklarımdan dolayı ailemi bile ziyaret edemediğim oluyor. Allah geçinden versin ama ailemden biri ölse bile çocuklarımdan dolayı cenazeye katılamam. Çünkü ben olmadan onlar yaşayamazlar.  Eşim ve ben günümüzün büyük bir bölümü çocuklarımızın bakımıyla geçiriyoruz. Yıkanmaları, giyinmeleri, yemekleri büyük zaman alıyor” dedi.

Naiyeerekli 4 Engelli Çocuğu 4

Baba Mikail Erekli ise: eşine çok şey borçlu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: 38 yıldır eşimle birlikte çocuklarımıza bebek gibi bakıyoruz. Devletten aldığımız maaş sayesinde bakımlarını yapıyoruz. Kimseye muhtaç etmiyoruz. Özellikle eşim 4 çocuğumuza gözü gibi bakıyor. Her şeyiyle birebir ilgileniyor. Allah ondan bin kere razı olsun. Tüm hayatını çocuklarına adamış durumda. Ben de yardım ediyorum ama onun yaptığı işleri gece gündüz yapsak onun kadar yapamayız” şeklinde konuştu. 

Muhabir: VİYAN ORHAN - FERHAT YİĞİT / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ