Yüksekova’da yaşayan evli ve 5 çocuk babası Resul Bozkurt, internetten aküsü biten  Elektrikli Motosikleti için araştırma yaptı. Bozkurt internette bir sitede Van’da yaşadığını ve adının Mehmet olduğunu söyleyen biri ile görüşerek 2 adet akü sipariş etti.

Resül Bozkurt 4

WhatsApp üzerinden dolandırıcıyla konuşan Bozkurt, karşı taraf ile 5 bin liraya anlaşıp, B.Y. adında verilen bir hesaba 5 bin lira yatırdı.

Bozkurt, karşı tarafın aküleri şehirler arası otobüsle yollayacağını ancak daha sonra görüştüğü telefon numarasına bir daha ulaşamadığını söyledi.

Rezül Bozkurt3 (2)

Geçimini Elektrikli Motosikleti ile sağlayan Bozkurt dolandırdığını belirterek şikayetçi oldu.

“1 AYDIR AKÜ SATIN ALABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORDUM”

1 aydır akü satın alabilmek için çalıştığını kaydeden Bozkurt, "Parayı denkleştirdikten sonra oğlum internetten bir numara buldu. Görüştüğümde bana Van’da kaldığını söyledi. Akü satın almak istediğimi söyleyince tanesinin 3 bin TL olduğunu söyledi. İndirim istemem üzerine bana 2 bin 500 TL ‘ye satacağını söyledi. 2 adet akü için 5 bin TL göndermemi istedi. Öncesinde bana aküleri Van- Yüksekova araçları ile yollayacağını söyledi. 3 gün bekledim ama yollamadı. Daha sonra numarayı da aradım ama ulaşılmadı. Daha sonra savcılığa gidip suç duyurusunda bulunup şikayetçi oldum" dedi. 

Rezül Bozkurt 3

“ÇOCUKLARIMIN RIZKINI BU ARABADAN SAĞLIYORUM”

Vatandaşı dikkatli olması için uyaran Bozkurt, “ Vatandaşlar dikkatli olsun. Beni, durumumu, çaresizliğimi görüp öyle davransınlar. Kendilerini riske atmasınlar. Ben geçimimi, çocuklarımın rızkını bu arabadan sağlıyorum. Yine bir ay çalışıp o parayı denkleştirip akü almam gerekiyor. Çok zor durumdayım. Para kolay kazanılmıyor. Zaten Yüksekova’da iş yok. Ne yapacağımı bilmiyorum" ifadelerini kullandı. 

Rezül Bozkurt1

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ