Bu kapsamda cumhuriyet mahallesi’nin bir kısmı ile Çarşı merkezinin kar ve yağmur sularının tahliyesi edilmesi için 1200 metre uzunluğunda ki 800’lük hat döşeme çalışmasını ve Mezarlık Mahallesi’nde devam eden kilitli parke taşı çalışmalarını Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Şadiye Kırmızıgül ile Şoreş Diri yerinde inceleyerek, çalışmaların gidişatları ile ilgili bilgi aldı.

Daha sonra mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen ve  yapılan çalışmaların önemini vurgulayan  Eş Başkanlar yaptıkları ortak açıklamada  “İlçemizde çalışmalarımız eş zamanlı olarak devam ediyor. Hizmet noktasında elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz.

Bu çalışmaları yerinde inceledik ve gördük ki çalışmalar gayet titizlikle yürütülüyor. Olası su taşkınlarının önüne geçmek ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çarşı merkezi ile cumhuriyet mahallemizin bir kısmının yağmur ve kar sularını tahliyesi için yoğun bir çaba ve hassasiyetle yürütülen bir çalışmamız var.

1200 metre uzunluğundaki yeni döşenen hat söz konusu bölgeleri tamamen rahatlatacaktır. Öte yandan yollarımızda başlatmış olduğumuz kilitli parke taşı çalışmalarımızın neredeyse sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda Mezarlık Mahallemizde devam eden Kilitli parke taşı çalışmalarını yerinde inceledik ve mahalle sakinlerinin mutluluğuna şahit olduk. Çok kısa bir süre sonra çalışmaların tamamlanacağını söyleyebiliriz. Hizmetlerimize yenilerini eklemek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri de “Yollarımız ilk defa bu kadar temiz ve düzenli oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Xdfgsr
 

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ