VİYAN ORHAN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

YÜKSEKOVA-Yüksekova’nın en önemli sorunlarından biri haline gelen kaldırım işgali, ilçede yıllardır çözülmeyen sorunların başında geliyor. İnsanların rahatça yürümesi için yapılan kaldırımlar araçlar tarafından işgal edilirken, belediyeler tarafından yapılan denetimler ise yetersiz kalıyor. Kente sık sık tartışma konusu olan kaldırım işgali, az daha bir vatandaşı canından ediyordu.

Görgü tanıklarının aktardıklarına göre olay bugün Cengiz Topel caddesinde bulunan İhsaniye Camisi mevkiinde meydana geldi. Kaldırımlara park edilen araçlar nedeniyle yolda yürümek zorunda kalan bir kadına kamyonet çarptı. Kazada yaralanan kadın Yüksekova Devlet Hastanesi Acil servisine kaldırılırken kadının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

“Kaldırımlarda, yollarda araçlar için tahsil edilmiş”

Kaza anını gören İlyas Altıntaş isimli vatandaş, “Kaza sabah saatlerinde oldu. Bir kadın yolda yürüdüğü esnada kamyonet çarptı. Aracında vatandaşında suçu değildi. Çünkü kadın mecburen yolda yürüyordu. Burada  araçlar sürekli kaldırımlara park ediliyor. Biz yolda yürümek zorunda kalıyoruz. Kaldırımlar da yollarda araçlara tahsil edilmiş durumda.  Buradan yetkililere sesleniyorum lütfen gereken cezai işlemleri uygulasınlar ya da araçlar için park alanı yapsınlar” şeklinde konuştu.

 

Editör: Erkan Çobanoğlu