Yüksekova'nın Yeni Mahallesinde yapılan ve Sabancı Kavşağından başlayan kaldırımın bitirilmesiyle olası trafik kazalarının da önüne geçilmesi bekleniyor.

Yapılan çalışmayla yayalar kaldırımda daha güvenli bir şekilde ilerleyebilecek.

Kaldırım çalışmalarının hava şartlarının elvermesiyle yaklaşık 20 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Yeni Mahalle Muhtarı Kerem Demir yaptığı açıklamada, kaldırımın işlek yerlerden birine yapıldığını ve buralarda geliş  gidişlerin fazla olduğunu söyledi.

Yüksekova’nın birçok noktasını birbirine bağlayan önemli bir güzergah olduğunu belirten Demir," Bu yolda trafik kazaları çok meydana geliyor. Bu yolda birçok kişi geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Karayolları Van Bölge Müdürlüğüne yaptığımız girişimlerimiz sonuç verdi. Hakkari Valimiz ve İlçe Kaymakamımızın da destekleriyle bu yoldaki kaldırım çalışmalarına başladık. İlk başta kaldırımların zarar görmemesi için alt yapı zeminini sağlamlaştırdılar.Ardından kaldırımları yapmaya başladılar. Yolun her iki tarafına kaldırım yapılacak. Yüksekova’nın şartları biraz çetin. Hava şartları el verdiği sürece  yolun her iki tarafına kaldırım yapacağız. Kaldırımların uzunluğu 4 kilometre olacak. Genişliği de en az 2 metre olacak şekilde yapılacak.Yaklaşık 5 gündür çalışmalar başladı. Bu güzergahta hava şartları da elverişli olursa yaklaşık 20 gün içinde bitirilmesini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ