ULAŞ GÜVEN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Kışı sorunsuz geçirmek isteyen sürücüler, lastik, motor, ve akü gibi araç aksamlarını kontrol ettirmek için oto tamirlercilerinin yolunu tutarken, ilgililer de sürücüleri araçlarının kış bakımını yaptırması konusunda uyardı.

En dikkat edilecek konu da radyatör suyu.

"Radyatör suyu mutlaka soğuk havaya uygun antifirizle değiştirilmeli"

Oto tamircisi Mehmet Somer Yüksekova Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada kış mevsiminin yaklaştığını sürücülerinde kışa hazırlık içerisinde olduğunu söyledi.

Araç bakımlarında önemli bazı noktalar olduğunu belirten Somer şunları kaydetti: 

"Motor yağı, şanzıman yağı, antifiriz, direksiyon yağı gibi araçların periyodik bakımlarını yapıyoruz.

Özellikle Yüksekova'da hava sıcaklığının sıfırın altında 35 dereceye kadar düşmesi nedeniyle antifiriz kullanımı çok önemli. Motor yağına dikkat etmek lazım.

Dizel araçlarda 5W-30 benzinli araçlarda ise 10W-40 motor yağı kullanmaları lazım. 

Bakımlar giderek maliyetli bir hal alıyor.önceden Bin liraya periyodik bakımlarını yaptığımız bir araca şuan yaklaşık 7 bin TL bir masraf çıkıyor.

Kullanım ömrü bitmek üzere olan akülerin de kontrol edilmesi şart. Bu tür bataryalar soğuk havalarda sorun çıkarabiliyor. Zaten akülerin ömrü 3 yada 4 yıldır" dedi. 

"YAKIT GÜVENİLİR  İSTASYONLARDAN  ALINMALI"

"Kullanım ömrü bitmek üzere olan akülerin de kontrol edilmesi şart. Bu tür bataryalar soğuk havalarda sorun çıkarabiliyor. Zaten akülerin ömrü 3 ya da 4 yıldır. Kış aylarında sıkça rastlanan bir başka sorun da yakıt donması. Bunun için de yakıtın güvenilir istasyonlardan alınması önemli" İfadelerini kullandı.

Oto tamircisi Adem Bozkurt ise kış mevsiminde antifiriz ve motor yağı kullanımının önemine vurgu yaparak, sürücülerin daha güvenli bir şekilde araç kullanımında bunların çok önemli olduğunu aktardı. 

Editör: Ferhat Yiğit