ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Ekonomik nedenlerle sıfır  soba alma imkanı bulunmayan vatandaşlar ikinci el sobalara rağbet göstermeye başladı.

Sıfır soba fiyatlarının geçen sene ki fiyatların üzerine çıkmasıyla alım gücü azalan bazı vatandaşlar evlerinde ki sobaları tekrar kullanmak için tamir ettiriyor, bazıları da hurdacılardan aldıkları sobaları tamir ettirip evine götürüyor.

Sobacı Esnafı Hamdi Ercan Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, sobacı esnafı olarak hem sıfır soba hem de ikinci el soba sattıklarını söyledi.

Dükkanlarında ikinci el soba satışı ve tamirini yaptıklarını belirten Ercan, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımız daha çok ikinci el sobalarını getiriyor tamir için. Bizler de elimizden geldiğince tamir etmeye çalışıyoruz. Biz sobaların tamirine yetişemiyoruz.

Sıfır sobalar geçen sene Bin liradan başlıyordu, bu sene 2 Bin 500 liradan başlıyor. Çoğu vatandaşımız sıfır soba alamadığı için hurdacılardan ikinci el soba alıp bize getiriyor biz de tamirini yapıyoruz”  dedi.

Vatandaşlardan H. Mehmet Adar ise, 87 yaşına geldiğini bu yaşına kadar aşırı bir pahalılık görmediğini belirtti.

 Yaşlılık maaşıyla geçindiğini bu konuda çok zorlandığını anlatan Adar şöyle konuştu:

“Eskiden malımız çoktu para yoktu. Şimdi malda çok para da çok alım gücü çok azaldı. Biz geçinemiyoruz. Evden bir soba almak için çıktım. Şimdi fiyatlara bakıyorum alacak durumum yok. Mecburen ikinci el bir tane alacam” İfadelerini kullandı.

Editör: ULAŞ GÜVEN