Yüksekova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dar gelirli vatandaşlara yaptığı kömür yardımı devam ediyor.

Yüksekova'da tırlar içerisinde getirilen kömürler analizden geçirildikten sonra dağıtılmaya başlanıyor.

Esenyurt mahallesinde de vatandaşlar kömürlerini almak için sabahın erken saatlerinde kömürün dağıtılacağı Eski yese olarak bilinen alana kimlikleri ile gelerek gerekli işlemlerini yaptı.

İşlemlerinin ardından kömürlerini alan vatandaşlar alandan ayrıldı.Kömür dağıtımının esenyurt mahallesinde 3 gün sürmesi bekleniyor.

Fsdgg

Esenyurt Mahalle muhtarı Sezai Açıkel her sene olduğu gibi bu sene de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından dar gelirli ailelere kömür yardımı yapıldığını söyledi.

Kömür yardımının mahalle mahalle yapıldığını belirten Açıkel Şunları kaydetti:

"Bugün kömür yardımı Esenyurt mahallemizde sabahın erken saatlerinde başladı.Eski Yese'nin yer aldığı alanda kömür dağıtımı bugün itibariyle başladı ve 3 gün boyunca devam edecek.

Dağıtılan kömür iyi bir kömür, analize gönderildi.Analiz sonuçları olumlu çıktı.Buradan vatandaşlarımıza da sesleniyorum ismi listede olan vatandaşlarımız bir an evvel gelip kömürünü almaya başlasın."

Hjjjjjjgh

Mahalle Sakini Şemsettin Baş ise "Her sene olduğu gibi bu sene de kömürümüzü almaya geldik. İnşallah kömürümüz iyi çıkacak. bu kömürde iyi görünüyor.Eğer hafifse güzel ağırsa içinde taş var."ifadelerini kullandı.

Ggd-1

Gsgs

Sgsdg

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ