ULAŞ GÜVEN /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Öğrencilere Gençlik merkezinde ki Deneyap atölyesinde  12 hafta boyunca robotik ve kodlama dersinde yazılımın donanım ile nasıl buluştuğunu ve gerçek hayat ile nasıl etkileşime girdiğini aktarabilmek adına verilen eğitimde  60 Ortaokul  15 lise öğrencisi olmak üzere 75 öğrenci kıyasıya yarıştı.

Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz Yaptığı konuşmada , Deneyap atölyesinde gençlerin bir yıl boyunca eğitmenlerinin nezaretinde güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Deneyap atölyesinde geneleceğin teknoloji yıldızlarının yetiştiğini ifade eden Yılmaz, "Daha önce deneyap atölyesinin küçücük bir sınıftan ibaretti. Hakkari'de açılmıştı Yüksekova Şemdinli Derecik, ilçelerimizde böyle bir  çalışma yoktu. Yüksekova, Şemdinli, Derecik ilçelerinden Hakkari'ye gitmek sıkıntı oluyordu.

Uzun uğraşlar sonucunda geçen yıl 1 milyon TL harcanarak 2 sınıf biri atölye olmak üzere Deneyap atölyemize kavuşmuş oldular. Bu imkanı bize sunan devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Yapılan bu proje şenliğimizde emeği olan Öğretmenlerimize Gençlik çalışanlarımıza burada görevli olan juri üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları bize sergileyecek olan öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şenliğe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan ve öğrenci velileri katıldı.

Yarışma da dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.


 

Editör: Viyan Orhan