VEDAŞ ekipleri kaçakla mücadele kapsamında elektrik sayaçlarını söküp takıyor. İşlem esnasında ücret ödeyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Yüksekova'nın Orman Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar kaçak kullanmadıklarını belirterek sayaçlarının sürekli takılıp sökülmesi isyan etti. VEDAŞ’ın kontrolleri sırasında sokağa inen mahalleli yetkililere seslendi.
Vatandaş Sokak Elektrik

“KİMSE SORUNLARIMIZLA İLGİLEMİYOR.”
Her ay bin TL’ye yakın fatura ödediklerini ifade eden mahalle sakini Amine Duman, “VEDAŞ ekipleri evleri dolaşıp hane başına 10 bin lira alıyorlar. Daha sonra saatlerini açıyorlar. Sonra yine kapatıyorlar. 1 veya 2 bin lira da oradan alıyorlar. Durumu olmayan aileleri çok zorluyor. Birçok gencimiz geçimini sağlayamadığı için şehir dışına çıkıyor. Ne kadar harcamışsak VEDAŞ  o kadar alsın. Saatlerimiz kaçak da değil. Mahallemiz kimsesiz. Kimse sorunlarımızla ilgilemiyor” dedi.  

Vatandaş Sokak 1 Elektrik

“SÜREKLİ VATANDAŞA BORÇ YAZIYORLAR”
Bir başka mahalle sakini Hacı Salih Işık ise, “VEDAŞ’la sürekli sıkıntı yaşıyoruz. Polisleri getiriyorlar mahallede huzurumuz kalmadı. Sürekli vatandaşa borç yazıyorlar. Saatlerimizi sürekli söküyorlar. Takmak içinde tekrar para istiyorlar. Kimin kaçak kullanıp kullanmadığı sistemde görünüyor. Biz kaçak kullanmıyoruz. Bunu bize neden yapıyorlar” diye belirtti. 

Vatandaş Sokak Elktrik 2

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ