2014 yılında kurulan Yüksekova Kadın Futbol Takımı’nın ilk oyuncusu olan Ronahi Perihan Akgöl (23) İlçede kurduğu Yüksekova Futbol Akademisi ile erkeklerin yanı sıra kızların da  futbola katılımını sağlıyor.

Elde ettiği başarılarla Galatasaray Futbol Takımı ve Amedspor Futbol takımı alt yapısına futbolcu kazandıran Akgöl,memleketi olan Yüksekova’ya yerleşerek çocukların ve gençlerin yeteneklerini keşfedip onların futbol hayatına kazandırmayı hedefliyor.

İlçede bulunan bir halı sahada çalışmalarını yürüten Akgöl 5 yaş ve 15 yaş aralığında olan çocuklara eğitim veriyor.

Vxtre

Antrenör Ronahi Perihan Akgöl yaptığı açıklamada,10 yıldır futbolun içerisinde olduğunu söyledi.

Yüksekova’da kurulan Kadın Futbol Takımının ilk oyuncularından olduğunu belirten Akgöl şunları kaydetti:

“Futbol benim için apayrı bir şey daha önceden Galatasaray futbol takımında antrenörlük yapıyordum zaten. Ama neden kendi memleketimde antrenörlük yapıp orada ki çocuklarımıza bir yararım olmasın diye düşünerek buraya geldim.Burada Yüksekova Futbol Akademisini açtık. Daha önceden Galatasaray futbol takımı ve Amedspor futbol takımı bünyesine çocuklar yolladım.Niye kendi memleketimde ki çocukları yetiştirmeyeyim,onları televizyonlarda görmeyelim. Ben kendim bir başarıya ulaştığımı düşünüyorum. Bu çocukları da bir başarıya ulaştırma hedefi içindeyim.Küçük bir memlekette yaşıyoruz. Çocukların tek aktivitesi kafe ve arkadaş ortamı.Amacımız onları o ortamdan uzaklaştırmak.Bir haftadır 10 kayıt aldık. Bu büyük bir başarı bence. Bu daha da artarak gidecek.

Velilerimizden şunu rica ediyorum konu ne olursa olsun çocuğun ilgisini ne çekiyorsa oraya yönlendirilmesi lazım.Bugün sahaya gelen çocuk Futbolu sevmiyorsa jimnastiği seviyorsa ben çocuğun hayatıyla oynayamam.Enerjisini onun istediği alanda harcaması daha uygun olur.” ifadelerini kullandı.

Gfyhrty56

Bxghtr-1

Vxtdre

Dfgter

Fdswer

Zdrfew

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ