Yüksekova’nın Orman Mahallesinde ikamet eden Kozay ailesi harabeye dönmüş rutubetli bir evde tek odada komşuların verdiği destekle yaşamını sürdürüyor. 1 yaşında ikiz çocukları olan anne Hatice Kozay, çocuklarının soğuk havadan ve rutubetli evde hastalandığını söyledi.  Herhangi bir geliri olmayan Kozay ailesi hayırseverlere çağrıda bulunarak yardım talep etti.

“ÇOCUKLARIM 4 GÜNDÜR AYNI BEBEK BEZİ KULLANIYOR”

Çocukları için 4 gündür aynı bebek bezi kullandığını belirten Anne Hatice, “ Eşimin ailesinin maddi durumu olmadığı için yanlarından ayrılmak zorunda kaldık. Bu eve 20 gündür geldik ve çocuklarıma 20 gündür doğru düzgün bir şey veremedim. Ne giyecek ne de yiyecek bir şeyimiz var. Komşularım bize iki halı ve battaniye verdi. Arada yemek ve süt getiriyorlar. Bu rutubetli evde çocuklarım hasta oldu ama hastaneye götürecek param bile yok. Çok zor durumdayım” dedi.

“ÇOCUKLARIM İÇİN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM İSTİYORUM”

Hayırseverlerden çocukları için yardım talebinde bulunan anne, “ Sadece çocuklarım için yardım istiyorum. Bu kış vaktinde bir battaniye ile uyumaya çalışıyoruz. Geceleri çok üşüyoruz. Eşim iş bulmaya çalışıyor. Hayırseverlerden çocuklarım için Allah rızası için yardım istyorum” ifadelerini kullandı.

Kozay Ailesi İletişim : 0543 137 41 21

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ / VİYAN ORHAN - FERHAT YİĞİT