Yerel

Yine Esendere Sınır Kapısı! Yine tır şoförleri bekletiliyor

Hakkarili şoförler İran sınırında mahsur kaldı. Esendere Sınır Kapısı'nda Yüksekova’ya geçmek için 4 gündür bekletilen tır şoförleri duruma tepki gösterdi.

Abone Ol

VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Daha öncede gündeme gelen tır şoförlerin bekletileme sorununa bir yenisi daha eklendi. Yüksekova’nın  Esendere  Beldesindeki Sınır Kapısında onlarca tır şoförü  4 gündür İran’nın Sero Sınır Kapısında bekletiliyor.  Yüksekova Halkın Sesi Whapsapp ihbar hattımıza ulaşan tır şoförleri İran’da 4 gündür bekletildiklerini ve bekleme nedenlerine dair bir açıklama yapılmadığını söyledi.

“GEÇİŞİMİZE İZİN VERİLMİYOR”

Şöförlerden Şükrü Sancak, “Burada 4 gündür bekletiliyoruz.  17 tır şuan İran tarafında bulunan Sero Sınır Kapısında bekletiliyor. Yaklaşık bir buçuk aydır sürekli keyfi muamelelerle bekletiliyoruz. 4 gündür yüklerimizi boşalttık, yüklerimizi boşaltmamıza rağmen bizim geçişimize izin verilmiyor. Bize herhangi bir açıklama da yapmıyorlar. Burada herhangi bir tesis ve market yok. İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz.  Birçok kez Türkiye konsolosluğuna bu sorunu dile getirdik fakat hala bir çözüme kavuşmuş değil. Buradan yetkili mercilere sesleniyoruz. Bu duruma artık bir çare bulun! Evlerimize gitmek istiyoruz” dedi.