Hakkâri Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, geçtiğimiz gün gündeme getirdiğimiz 3 çocuğu ile Dize Mahallesi’nde depreme dayanaksız evde yaşayan Adil Kına’yı ve ilçenin Eski Kışla Mahallesi’nde yaşayan Naciye ve Mikail Erekli çiftinin 4 engelli çocuğunu ziyaret etti.  

Ma2-13  

İlk olarak Kına ailesinin yaşadığı Yüksekova’nın Dize Mahallesi’ne giden Başkan Aydoğdu, aile ile görüşerek taleplerin dinleyerek not aldı. Daha sonra Erekli ailesini ziyaret eden Aydoğdu aileyi fedakarlıklardan dolayı tebrik etti. Aileler için  ilgili kurumları arayarak gerekli bilgileri aktaran Aydoğdu, Yüksekova Halkın Sesi’ne açıklamalarda bulundu.

Erekli Ailesi

Başkan Aydoğdu, “Bugün Erekli ve Kına ailelerini ziyaret ettik. Kına ailesinin beyanlarını aldık. Gerekli kurumlarla görüşmeler yaptık. Ailenin isteklerini aktardık. yapmış olduğumuz çalışmalarda ailenin sosyal yardımlaşmadan destek aldığını ancak yeterli olmadığı tespit ettik. Bizlerde elimizden gelen yardımı aile için kullanacağız. 4 engelli çocuğuna bakan Naciye ve Mikail Erekli çifti de göstermiş oldukları fedakârlıklardan dolayı kendilerini tebrik ettik. Anne baba 4 çocuğuna çok iyi baktığını ve özenle yetiştirdiği gördük” dedi.

Ma3-2

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ