Deneyap Türkiye Öğrenci Seçme sınavının birinci aşaması olan E- sınavı ve çevrimiçi eğitim ve görev tamamlama adımlarını geçen öğrenciler Gençlik Merkezinin Spor salonunda yapılan uygulama sınavına katıldı.

Ortaokul ve lise düzeyinde uygulama sınavına katılan  öğrenciler 90 dakika süre zarfında uzay keşif kapsülü tasarlayarak uzay kapsülünün astronotları su  yüzeyine güvenle indirmesi konularında sınava tabi tutuldu.

82 il ve 122 sınav merkezinde 
Yapılan sınavda başarılı olan öğrenciler 36 ay boyunca Deneyap teknoloji atölyelerinde eğitim görerek hayallerini gerçekleştirmeye çalışacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı  Teknolojinin hızla ilerlediği çağda, gençlerin bu alanda kendilerini daha fazla geliştirmeleri adına çeşitli imkanlar sunmaya çalışıyor. Bu kapsamda  son yıllarda deneyap eğitimlerine ağırlık verildi. Özellikle Son bir yılda atölyelerde  gençlerin daha rahat çalışabileceği nezih bir ortam oluşturmak adına çalışmalar yapıldı. Gençlerin teknolojiyle iç içe olabileceği, teknolojiyi daha yakından tanıma fırsatı sağlamak için atölyeler daha donanımlı hale getirildi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlhan Yılmaz "Bu anlamda her türlü desteği sağlayan devlet büyüklerimize şükranlarımı saygı ve minnetle arz ediyorum. Daha aydınlık bir gelecek için gençlerimize her daim ihtiyacımız var. Bize aydınlık yarınları sunacak olan gençliğe sevgi ve selam olsun"  dedi.

89-76

90-209

92-82

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ